Home - Ikke-kategoriseret - Dagpenge viste sig som et klogt valg

Dagpenge viste sig som et klogt valg

Posted on 23. marts 2020 in Ikke-kategoriseret

For nyligt var stedet, hvor jeg arbejdede nødt til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod derfor som frygtet uden forudsigelig løn.

Det synede vildt uoverskueligt. Jeg har aldrig stået uden stabil løn. Heldigvis har jeg fra begyndelsen været med i en a-kasse. Det var min overlevelse, da jeg uden varsel blev ledig.

Jeg har engang imellem tænkt, at det var formålsløst at overføre penge til akasse. Jeg har jo nogensinde været
arbejdsløs før i tiden, men lykkeligvis var jeg fornuftig nok til at forblive betalende medlem.

Da jeg uden varsel var uden arbejde blev medlemskabet altså bare meget værdifuldt.

A kassen bistod med at få vished om det økonomiske aspekt og alt det formelle, ligesom de bidrog til at undersøge splinternye jobmuligheder, forfattesvar på jobopslag og cv. Det var reelt set ret til at gå til.

Det er svært at finde job i min branche. Af den årsag var jeg indstillet på, at jeg ville være arbejdssøgende i en længere periode. Pengemæssigt ville det blive svært, men det kunne godt lykkes. Jeg var berettiget til dagpenge som medlem af en arbejdsløsheds-kasse. Derfor var jeg tilsikret pengemæssigt. Arbejdsløshedsdagpenge er ikke magen til en solid løn, men jeg skal ikke af med lejligheden, og jeg har råd til mad. Det er det essentielle for mig, og det er jeg meget lettet over.

Der er jo en del a kasser, og det essentielle for mig er, at den jeg er medlem af er relevant for mit fagområde. Akassen skal endvidere være til at regne med. Glædeligvis følte jeg mig det rette sted.

Jeg gik nogle planlagte tider hos min arbejdsløshedskasse, og der var desuden mulighed for at tilmelde sig til inspirerende hold, som gjorde at jeg blev mere oplyst om blandt andet dagpenge.

På et tidspunkt fik jeg en henvendelse fra Business Danmark, som sagde, at arbejdsløsheds-kassen havde et eventuelt beskæftigelse til mig. Jeg var positivt overrasket.

Kort tid efter var jeg til møde i virksomheden. Mødet forløb i en god tone, og et par timer efter ringede de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at være uden arbejde i to måneder, og det er herligt, at jeg i dag får løn. Jeg er taknemmelig for min nye chef.
Det er svært at være arbejdsledig, og det er væsentligt betydningsfuldt at modtage den mest kompetente hjælp.

Jeg følte mig vejledt kompetent af min arbejdsløsheds-kasse.
At have krav på arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en a kasse blev helt sikkert min sikkerhed økonomisk. På den måde var jeg sikret rent økonomisk, og jeg var aldrig nødsaget til at videresælge de genstande, der er vigtige for mig.